Kereskedelmi ismeret 5. ttel |
Dni |
2008.05.13. 10:37 |
Ismertesse az rubevtel mdjait, a mennyisgei s minsgi rutvtel szablyait, az tvtel igazolst, a kifogsok rvnyestst, a kszpnzzel trtn s a kszpnznlkli fizetsi mdokat!
|
ruismeret |
Dni |
2008.01.19. 12:00 |
21. ttel: a) Alkoholmentes italok fogalma, tpllkozstani jelentsgk, csoportjaki jellemzse.
b) A zsrok s a zsrszer anyagok jellemzse.
|
ruismeret |
Dni |
2008.01.19. 11:58 |
16. ttel: a)A br fogalma. Fontosabb brvidkek. A brszl jellemzse. A brkszts mveletei. A borok rvezeti tulajdonsgai, kmiai sszettele.
b) Az ruk redszerezse, az EAN kd felptse. A vonalkd kereskedelmi alkalmazsa.
|
ruismeret |
Dni |
2008.01.19. 11:46 |
8. ttel: a)A gymlcsk fogalma tpllkozstani jelentsge, minsg-meghatroz tnyezi. A tartstott gymlcsk csoportjainak rvid jellemzse.
b) A trols raktrrs fogalma, feladatai. A trols s a raktrozs sorn jelentkez leggyakoribb rukrost hatsok s az ruvltozsok bemutatsa.
|
ruismeret |
Dni |
2008.01.19. 11:44 |
7. ttel: a) A zldsgflk fogalma, tpllkozstani jelentsge, minsg-meghatroz tnyezi. Tartstott zldsgflk csoportjainak rvid jellemzse.
b) Arc-, test-, kz- s lbpol ksztmnyek feladata, legfontosabb sszetevi s csoportostsuk.
|
ruismeret |
Dni |
2008.01.19. 11:41 |
6. ttel: a) Kaka- s csokoldruk, nugtok, nugtszer, ksztmnyek legjellemzbb tpusainak ismertetse.
b) Babapol ksztmnyek s jellemzsk.
|
ruismeret |
Dni |
2008.01.19. 11:39 |
5. ttel: a) Az desipar termkek: ltalnos jellemzse, csoprtostsa. A cukorkk s az desipari lisztesruk legjellemzbb tpusainak csoportostsa.
b) A fests-lakkozs clja, a festk- s lakkipari termkek csoportostsa. A folyadkfestkek jellemezse sszettelk alapjn.
|
ruismeret |
Dni |
2008.01.19. 11:36 |
4. ttel: a) Termszetes destszerek: a kereskedelmi cukorfajtk jellemzse, a mz, a mhszeti termkek tpllkozstani jelentsge. Mestersges destszerek, a diabetikus tpllkozs jellemzi.
b) A hztartsi tiszttszerek ltalnos jellemzse, csoportostsuk: a padl s btorlapok, br-s ciptiszttk.
|
ruismeret |
Dni |
2008.01.19. 11:32 |
3. ttel: a) A stipar termkei: a kenyr gyrtsa, legfontosabb kenyrfajtk ismertetse, a stipari fehrtermkek jellemzse.
b) Mossi segdanyagok ztat- s lmosszerek, fehrtk, bltk, mosogatszerek- s srolszerek ismertetse.
|
ruismeret |
Dni |
2008.01.19. 11:30 |
2. ttel: a) Szraz tsztk: alapanyagai, ksztsk, csoportostsk, tpllkozstani jelentsk.
b) A mosszerek fogalma, sszettele, csoportostsa halmazllapot s felhasznls szerint.
|
|