Kereskedelmi ismeret 5. tétel |
Déni |
2008.05.13. 10:37 |
Ismertesse az árubevétel módjait, a mennyiségei és minőségi áruátvétel szabályait, az átvétel igazolását, a kifogások érvényesítését, a készpénzzel történő és a készpénznélküli fizetési módokat!
|
Áruismeret |
Déni |
2008.01.19. 12:00 |
21. tétel: a) Alkoholmentes italok fogalma, táplálkozástani jelentőségük, csoportjaki jellemzése.
b) A zsírok és a zsírszerű anyagok jellemzése.
|
Áruismeret |
Déni |
2008.01.19. 11:58 |
16. tétel: a)A bór fogalma. Fontosabb bórvidékek. A bórszőlő jellemzése. A bórkészítés műveletei. A borok érvezeti tulajdonságai, kémiai összetétele.
b) Az áruk redszerezése, az EAN kód felépítése. A vonalkód kereskedelmi alkalmazása.
|
Áruismeret |
Déni |
2008.01.19. 11:46 |
8. tétel: a)A gyümölcsök fogalma táplálkozástani jelentősége, minőség-meghatározó tényezői. A tartósított gyümölcsök csoportjainak rövid jellemzése.
b) A tárolás raktárórás fogalma, feladatai. A tárolás és a raktározás során jelentkező leggyakoribb árukárosító hatások és az áruváltozások bemutatása.
|
Áruismeret |
Déni |
2008.01.19. 11:44 |
7. tétel: a) A zöldségfélék fogalma, táplálkozástani jelentősége, minőség-meghatározó tényezői. Tartósított zöldségfélék csoportjainak rövid jellemzése.
b) Arc-, test-, kéz- és lábápoló készítmények feladata, legfontosabb összetevői és csoportosításuk.
|
Áruismeret |
Déni |
2008.01.19. 11:41 |
6. tétel: a) Kakaó- és csokoládéáruk, nugátok, nugátszerű, készítmények legjellemzőbb típusainak ismertetése.
b) Babaápoló készítmények és jellemzésük.
|
Áruismeret |
Déni |
2008.01.19. 11:39 |
5. tétel: a) Az édesipar termékek: általános jellemzése, csoprtosítása. A cukorkák és az édesipari lisztesáruk legjellemzőbb típusainak csoportosítása.
b) A festés-lakkozás célja, a festék- és lakkipari termékek csoportosítása. A folyadékfestékek jellemezése összetételük alapján.
|
Áruismeret |
Déni |
2008.01.19. 11:36 |
4. tétel: a) Természetes édesítőszerek: a kereskedelmi cukorfajták jellemzése, a méz, a méhészeti termékek táplálkozástani jelentősége. Mesterséges édesítőszerek, a diabetikus táplálkozás jellemzői.
b) A háztartási tisztítószerek általános jellemzése, csoportosításuk: a padló és bútorlapok, bőr-és cipőtisztítók.
|
Áruismeret |
Déni |
2008.01.19. 11:32 |
3. tétel: a) A sütőipar termékei: a kenyér gyártása, legfontosabb kenyérfajták ismertetése, a sütőipari fehértermékek jellemzése.
b) Mosási segédanyagok áztató- és élőmosószerek, fehérítők, öblítők, mosogatószerek- és súrolószerek ismertetése.
|
Áruismeret |
Déni |
2008.01.19. 11:30 |
2. tétel: a) Száraz tészták: alapanyagai, készítésük, csoportosításúk, táplálkozástani jelentésük.
b) A mosószerek fogalma, összetétele, csoportosítása halmazállapot és felhasználás szerint.
|
|